Misterul din jurul scheletelor descoperite în „Bârlogul Lupului”, fostul cartier general al lui HITLER, se menține. Concluzia procurorilor polonezi

Misterul din jurul scheletelor descoperite în „Bârlogul Lupului”, fostul cartier general al lui HITLER, se menține. Concluzia procurorilor polonezi
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 07/05/2024, 15:56

Ancheta în cazul scheletelor descoperite acum câteva luni în „Bârlogul Lupului”, din nord-estul Poloniei, principala bază operativă a lui Adolf Hitler și unde s-a derulat una din tentativele de asasinare a dictatorului, a fost oprită de oamenii legii, fără o concluzie care să elucideze misterul, relatează presa internațională.

Procurorii polonezi au întrerupt ancheta privind scheletele umane găsite în luna februarie în baza Adolf Hitler cunoscută sub numele „Bârlogul Lupului”, din Gierloz, acolo unde dictatorul german și alți lideri naziști au petrecut timp în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și unde șeful său de personal a făcut o tentativă nereușită la viața lui Hitler, Claus Stauffenberg, la 20 iulie 1944.

Unde au fost găsite cadavrele

Cele cinci schelete umane, cărora le lipseau mâinile și picioarele, au fost descoperite îngropate sub locuința lui Hermann Göring, fostul comandant al Luftwaffe, forțele aeriene ale Germaniei, potrivit Reuters.

Oamenii legii au ajuns la concluzia că rămășițele umane erau prea degradate pentru a stabili cine erau și cum au murit persoanele respective.

Starea avansată de degradare a făcut imposibilă determinarea cauzei morții, a declarat, luni, un purtător de cuvânt luni al parchetului.

Complexul de aproximativ 200 de buncăre naziste și cazărmi militare ascunse în pădure, pe o suprafață de 250 de hectare, a fost folosit ca sediu principal al lui Hitler în perioada 1941-44, când zona făcea parte din Germania, iar în prezent este un obiectiv turistic.

„Nu te-ai aștepta niciodată la astfel de lucruri într-un asemenea loc”

Purtătorul de cuvânt al procuraturii din orașul Ketrzyn din apropiere, Daniel Brodowski, a declarat că polițiștii au rămășițele au fost puse în siguranță după ce au fost găsite de un grup local, Latebra, care caută obiecte istorice.

Un expert în medicină legală a examinat rămășițele sub supravegherea parchetului, care încerca să stabilească dacă a fost sau nu vorba de omor din culpă. Oamenii legii au întrerupt ancheta la sfârșitul lunii martie din cauza lipsei de probe care să dovedească faptul că a fost comisă o crimă, a declarat Daniel Brodowski pentru Associated Press într-o declarație trimisă prin e-mail.

„Expertul a declarat că rămășițele osoase conservate erau de origine umană și proveneau de la cel puțin patru persoane, dintre care trei erau cel mai probabil bărbați de vârstă mijlocie, iar al patrulea era un copil de câțiva ani al cărui sex nu poate fi determinat”, a transmis procurorul.

Totuși, din cauza degradării avansate a rămășițelor, nu s-a mai putut determina cauza morții, de la care au trecut cel puțin câteva zeci de ani, potrivit procurorului. În aceste condiții, ancheta nu a stabilit identitatea persoanelor îngropate aici,  potrivit Associated Press.

„Nu te-ai aștepta niciodată la astfel de lucruri într-un asemenea loc cum a fost… cel mai păzit loc din cel de-al Treilea Reich și, după război, rușii au preluat acest loc”, a declarat Dominik Markiewicz, membru al organizației Latebra, pentru Reuters.

„Toată lumea s-a întrebat ce s-ar fi putut întâmpla acolo… Am încercat să ne gândim ce ar fi putut fi, dar nu ne vine în minte nimic rezonabil”, a spus el. „Nu știam deloc cu ce avem de-a face. Erau niște ritualuri oculte ale fanaticilor celui de-al Treilea Reich? Nu avem idee”, a spus Dominik Markiewicz, care a adăugat că nu este clar dacă scheletele datează din al Doilea Război Mondial sau au fost îngropate acolo ulterior.

„Bârlogul Lupului” a fost distrus chiar de naziști, atunci când s-au retras la începutul anului 1945, pentru ca acesta să nu ajungă să fie folosit de armata roșie sovietică, care se apropia.

Sursa foto: Profimedia

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un copil a fost aruncat în stradă din cel mai luxos hotel din „Las Vegasul...
Vin ninsorile în București. Și chiar mai repede decât ne așteptam, potrivit meteorologilor EaseWeather
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru...
Ion Țiriac: „Candidez la președinția României”. Misterul afișelor care au împânzit Bucureștiul
Se măresc alocațiile începând cu 1 ianuarie. Ministrul Muncii a anunțat cu cât se vor...
"Undă de șoc" înaintea alegerilor prezidențiale din SUA. Răsturnare de situație într-un stat considerat "sigur"...
Escorte, păcănele, spiritism și… căței plimbați! Documente explozive în scandalul dintre Oana Zăvoranu și fostul...
Actrița Maria Dinulescu, transformată total! A părăsit România în pandemie și s-a apucat de afaceri...
Regele Felipe al Spaniei, împroşcat cu noroi şi huiduit în timpul vizitei sale în localităţile distruse...
Nuntă transformată în coșmar. Mireasa s-a trezit la petrecere cu fosta iubită a soțului și...
Explozia de pe autostrada A7 i-a luat viața unui muncitor! Mesajul postat de Sorin Grindeanu,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Noul Volvo XC90 are prețuri oficiale în România. SUV-ul suedez bate competiția germană!
Alegeri prezidenţiale Republica Moldova 2024, turul al II-lea: Maia Sandu vs Alexandr Stoianoglo / Prezenţa...
Minune a INGINERIEI! Cum a rezistat acest material atât de mult timp?
Cutremur în televiziune. Florin Călinescu a spus ADIO: Nu stau la negocieri
Noua escrocherie de pe WhatsApp. Banii utilizatorilor, în mare pericol
S-a costumat în Barbie, cu formele la vedere, și mulți au confundat-o cu Bianca Drăgușanu....
Se spală rufe azi, 2 noiembrie 2024, de Moșii de Toamnă? Iată ce spun preoții...
De ce refuză să își urmeze pasiunea băiatul Oanei Ioniță? Ce spune aceasta despre perioada...
EXCLUSIV! Renumitul fotograf Viorel Belinschi din Moldova, dezamagit de atitudinea lui Culita Sterp: ”A ales...
BANCUL ZILEI. Medicul către Bubulina: – Fiica ta are o nevroză. I-aş recomanda multă distracţie!
Campioana Gretel Bergmann, refuzată de Hitler la Jocurile Olimpice din 1936 de la Berlin